Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Nega nohtov in stopal poleti

Avtor Andreja 03/07/2017 0 Komentarji

Si pred odhodom na dopust, pa ne veš kaj narediti s svojimi nohti na nogah, a želela bi jih urediti sama? Nič ne skrbi, tokrat sem za vas pripravila vse o negi nohtov na nogah ter tvojih stopalih in pa nekaj kombinacije lakov za nohte na nogah in rokah. 

 

ženska obutev, sandali na nogi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ker se poleti potimo, je na prvem mestu potrebno pametno poskrbeti za obutev. Obuvala naj bodo kar se da zračna, noga naj diha saj s tem preprečimo preveliko nabiranje bakterij, ki posledično lahko pripeljejo do otiščancev, kurjih očes, vraščenih nohtov ter na vse zadnje tudi do glivic.

Zato le poskrbi, da poleti nosiš odprta obuvala bodisi natikače, sandale ali superge z prezračevalnim sistemom. 

 

 

     

 

 

Redno izvajaj kopel za stopala

Tako kot je potrebno redno negovati obraz, tako je potrebno tudi negovati naša stopala. Če ne vsak drugi dan, probaj vsaj enkrat tedensko narediti kopel za stopala. Še posebej preden se odpraviš delati pedikuro. Hladna voda, morska sol, eterično olje naj bi sestavljali klasično kopel, katero izvajaš 15 do 20 minut. Po končani kopeli poskrbi, da so stopala dobro osušena z brisačo.

Nohti so po kopeli dobro zmehčani in pripravljeni na pedikuro. Postriži jih vodoravno in čisto ob koži, ker tvegaš da se noht vraste. Dobro jih popili ob vogalih, naj bo rob ob vogalih zaokrožen, s tem preprečiš morebitno vraščenost nohta, kar pa zagotovo ni prijetno in ti le povzroča dodatne nevšečnosti in letanja do strokovnjakov. Če je možno, popili nohte po celem, jih spoliraj.

Spodaj sem pripravila tudi nekaj barvnih kombinacij lakov za roke-noge, ki se odlično ujemajo skupaj. Ne pozabi pa po končani manikuri celotna stopala namazati s kremo za stopala.

 

 

 

 

 

 

ženska obutev, sandali na nogi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ravzvajaj svoja stopala, namreč težo celotnega telesa prenašajo skozi ves dan. Dobra skrb stopal pripelje tudi do splošnega boljšega počutja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOMBINACIJE LAKOV ROKE - NOGE

Pri  barvni kombinaciji roke -noge upoštevaj, da se lak na rokah hitrje okruši, zato v kombiniranju dveh različnih odtenkov vedno svetlejšega uporabi za nohte na rokah, temnejši/živejši pa naj bo na nohtih na tvojih stopallih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nail GEEK 05 & ocean blue                      

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 Rjavkasto rozna - Trend IT UP 030 & Ferrari rdeča ICONails Catrice 05 It's all about that red

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baby blue & S-he 300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocean blue & 31 cotton candy pink essence

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za Modnicevlji.si pripravila Andreja Burnik (https://andrejaslittleworld.blogspot.si/)